13:53 - Ryazan bölgesinde Birleşik Rusya’nın birincil şubelerinden oluşan bölgesel bir Konsey oluşturuldu
11:28 - Bakan Yardımcısının Suudi Arabistan Büyükelçisi ile görüşmesi
10:39 - Поиск путей взаимодействия и открытый диалог: в Сочи прошёл симпозиум стран БРИКС и Европы
08:14 - Cumhurbaşkanı, Macaristan Devlet Meclisi Başkanı Laszlo Kövér ile görüştü
00:10 - Президент Мажарстанның Мемлекеттік жиналыс Төрағасы Ласло Kёвермен кездесті
22:33 - Президент провел встречу с Председателем Государственного собрания Венгрии Ласло Кёвером
20:07 - Millət vəkili Məşhur Məmmədov, “YAP – Siyasi sabitlik, davamlı inkişaf, ÖZEL
20:07 - В Рязанской области создали региональный Совет первичных отделений «Единой России»
TÜRK MİLLİ KUVVETLER VAKFI GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN AHİLİK HAFTASI KUTLAMA MESAJI.
Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih ŞİMGA, Ahilik Kültür Haftası dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.
Tümkuv Genel Başkanı Dr. Fatih ŞİMGA, Mesajında şu ifadelere yer verdi;
Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatan tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum.
Anadolu’nun İslamlaşarak ilim ve irfan diyarı olmasında, her karışına Allah ve peygamber bilgisinin ve sevgisinin işlenmesinde mihenk taşı olan teşkilatın isimsiz emekçilerini ve kahramanlarını hayırla yad ediyorum.
Ülkemizin “kilit taşı”, birlik ve beraberliğimizin “çimentosu” esnafımıza selam ve hürmetlerimi sunuyorum.
Evimizden dışarı çıktığımızda karşımıza, bakkal, manav, berber, terzi, kasap, hırdavatçı, fırıncı, lokantacı, ayakkabıcı, tuhafiyeci, tamirci, şoför olarak çıkan tüm esnaf ve sanatkar kardeşlerime saygı ve muhabbetlerimi arz ediyorum.
Ahilik teşkilatı, 13. yüzyılda temelleri atılan ve iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi değerler üzerinden yüzümüzü ağartan, başımızı dik kılan bir medeniyet projesidir.
Ahilik; bilginin hikmetle, ticaretin ahlakla buluşmasıdır. Ahilikte hamd vardır, şükür vardır, kanaat vardır.
Ahilik sadece ticari bir meşguliyet değildir; manevi değerlerimizin, geleneklerimizin, kültürümüzün muhafızıdır. Toplumsal dokunun, sosyal dayanışma ve adaletin teminatıdır. En önemlisi de esnafımız, güvenilirliğin, dürüstlüğün, emin olma sıfatının simgesidir.
Selçuklu Devletinde, Osmanlı Devletinde ve Türkiye Cumhuriyeti’nde de esnaf ve sanatkarlarımız toplumun ana omurgası, kültürümüzün taşıyıcı kolonları olmuş ve olmayı da sürdürmektedirler.
Elbette bütün toplumlarda zaman zaman farklı sıkıntılar olacaktır. Bugün de ülkemiz içeriden ve dışarıdan özellikle ekonomi merkezli bir operasyona tabi tutulmak ve terbiye edilmek istenmektedir. Hamdolsun hem geçmişte hem de bugün, esnaf ve sanatkarlarımız basiretli ve dirayetli duruşları ve köklü dayanışma gelenekleri ile yaşadığımız zorlukları aşma ve felaha ulaşma konusunda çok büyük katkılar sunmuşlardır.
Onun için, kökleri toprağın dalları ise gökyüzünün derinliklerine uzanan bu tür yapıları ne kadar güçlü tutarsak ve bir okul görevi gören bu kurumları yeni nesillere ne kadar güçlü aktarabilirsek geleceğimize de o derece güvenle bakarız.
Her daim hakka ve hakikate tanıklık eden ve daima iyiliğin gören gözü, tutan eli olan ecdadımızdan aldığımız bu kutsal emaneti daha da zenginleştirerek, sonraki nesillere aktarmak için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, Ahilik geleneğini yaşatan ve yaşatılması için gayret gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum.
Ahilik Haftası Kutlamalarını bu çerçevede önemli ve değerli bir etkinlik olarak görüyorum. Ecdadımızın Anadolu’yu yurt yapmasına yardımcı olmak için tarihteki en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Ahiliğe ve bütün Ahilere şükranlarımı sunuyorum.
Onun için yüzümüzü ve kalbimizi yeniden büyük bir okul olan medeniyetimize çevirmeliyiz. Eşyayı değil insanı önceleyen, tüketimi değil üretimi önceleyen, nefsi değil aklı ve ahlakı önceleyen çalışmalar yapmalıyız.
Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘geleneği olmayanın geleceği de olmaz’ diyor. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için beşeri, sosyal ve iktisadi ilişkilerimizi bugünlere taşıyan geleneğimizi koruyalım.
İşlerimize, iş yerlerimize, üretimimize ve ürünlerimize aklı ve ahlakı rehber alan Ahilik ruhunu hakim kılalım. Kendileri bir şeyi ölçerek aldıkları zaman tam alan; ama insanlara bir şeyi ölçüp tartarak verdiklerinde eksik tutan kimselerden olmaktan uzak duralım.
Bu duygularla; başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, bu hafta vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin hayırlar getirmesini diliyorum.”
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA